LKV 01 – Višinska kontrola vozil

Višinska kontrola za cestna vozila

   

LVK 01 zanesljivo in natančno zazna previsoka vozila. Tehnologija IR žarka omogoča detekcijo predmetov, večjih od 4 cm, pri hitrosti 100 km/h (torej pri omejitvi hitrosti za težka tovorna vozila). Vključuje poseben način, za optimalno delovanje v slabših vremenskih pogojih. Posebno kodiranje žarka preprečuje napačne zaznave tudi v direktni sončni svetlobi, dežji in snegu. Za 100% pravilno zaznavanje, brez napačnih najav, priporočamo sistem dvojnega žarka, v kombinaciji z zančnimi detektorji (opcijsko).


Na voljo na povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Višinska kontrola je ena izmed najbolj ključnih varnostnih sistemov na cesti. Previsoka vozila ogrožajo sebe in tudi ostale udeležence v prometu, saj povečujejo možnost za trke ob elemente in/ali naprave, ki so nameščeni nad najvišjim dovoljenim nivojem vozil (portali na avtocestah, spremenljivi prometni znaki, predorski ventilatorji, kamere, detektorji, itd.). Posledice trkov previsokih vozil z infrastrukturo niso samo materialne, poleg možnih žrtev lahko povzročijo tudi zastoje in zamude.

S pravočasno detekcijo previsokih vozil in njihovim umikom iz prometa se takšnim nesrečam lahko izognemo.

 

LVK 01 zanesljivo in natančno zazna previsoka vozila. Tehnologija IR žarka omogoča detekcijo predmetov, ki so veliki samo 4 cm, pri hitrosti 100 km/h (torej pri omejitvi hitrosti za težka tovorna vozila). Posebno kodiranje žarka preprečuje napačne zaznave tudi v direktni sončni svetlobi, dežji in snegu. Za 100% pravilno zaznavanje, brez napačnih najav, priporočamo sistem dvojnega žarka, v kombinaciji z zančnimi detektorji (opcijsko).

V primeru močnega sneženja lahko LKV 01 deluje v načinu zmanjšane občutljivosti (50 cm pri 100 km/h). Tak način preprečuje napačne zaznave in poskrbi, da sistem optimalno deluje tudi v slabih vremenskih razmerah.

Posebna funkcija je tudi neprestano samo-preverjanje. Sistem javi napako, kadar se zamakne kakšen od žarkov, ko je senzor polomljen ali ko je umazan.

 

LVK 01 vključuje naslednje elemente:

• 4 IR žarčni senzorji,

• VK2 elektronska krmilna enota.

Za še večjo zanesljivost in odpravo lažnih zaznav lahko sistemski integrator namesti tudi ILS 4 zančni detektorski modul.

Opcijska je tudi namestitev video detekcije, ki posname previsoko vozilo in je tako v pomoč policiji ali cestnim operaterjem.

Za krmiljenje semaforjev, ki opozarjajo previsoko vozilo priporočamo RSO 4 (4-kanalno izhodno semaforsko enoto). 

Kontrola višine:

  • na hitrih cestah
  • v predorih
  • pri spremenljivih prometnih znakih
  • za zaščito opreme logističnega centra
  • pri odkrivanju kršiteljev
  • Integriran, na terenu testiran sistem
  • Na voljo v kit izvedbi, primerno za sistemske integratorje (senzorji, VK2 enota, ILS 4, RSO 4…)
  • Visoko občutljiva naprava (s sistemom nižje občutljivosti v primeru snega)
  • Zanesljivost
  • Samo-diagnostika: avtomatsko zazna nepravilno postavljene oziroma pokvarjene senzorje

Mehanska in elektro

Dimenzije (mm) različno
Vgranja  Pritrditev na DIN letev (EN 60715)
Napetost 24V DC, regulirano
Priporočeni izdelki
Želite prejemati sveže novice o naših novih produktih in ponudbah v vaš poštni nabiralnik?