Naročnik: DARS, DRSI

Virtualizacija strežnikov, 2016

V RNC Dragomelj in Vransko smo vgradili virtualne strežnike, ki omogočajo dostope do aplikativnih rešitev DARS-a in DRSI-ja.

Virtualizacija strežnikov v nadzorno krmilnem centru za Nadzor in vodenje prometa

Asist je konec leta 2016 v centrih Dragomelj in Vransko vgradil grupe virtualnih strežnikov, ki na podlagi tehnologije visoke dostopnosti in virtualizacije strežnikov zagotavljajo nemoten dostop do aplikativnih rešitev sistemov DARS-a (nadzorno-krmilni sistemi NKS v predorih v centrih Dragomelj in Vransko) in DRSI-ja (center za upravljanje in vodenje prometa – CUVP v centru Dragomelj).

V Asistu smo izdelali rešitev s samostojnimi modularnimi strežniki, ki so medsebojno povezani s programsko tehnologijo visoke dostopnosti. Zagotavljajo zanesljivo neprekinjeno delovanje in omogočajo efektivno vzdrževanje v primeru okvare ter enostavno nadgradnjo, dodajanje novih strežnikov v gručo ali zamenjavo sestavnih delov strežniškega sistema.

Z izbrano rešitvijo se izognemo problemom, ko okvara posamezne komponente povzroči okvaro celotnega strežniškega sistema (single point of failure).

Vam je všeč kar vidite?

Pošljite povpraševanje
Želite prejemati sveže novice o naših novih produktih in ponudbah v vaš poštni nabiralnik?