Politika zasebnosti

Spoštovani obiskovalec! Prosimo, pozorno preberite spodnje informacije.

Varstvo podatkov

 

Varstvo osebnih podatkov, ki jih posredujete, je ključnega pomena za Asist d.o.o Slovenijo d.o.o. (v nadaljevanju Asist d.o.o). Vsi podatki, ki so posredovani Asist d.o.o preko interneta, so predmet naše zaščite v obsegu, kot če bi bili ti podatki sicer na voljo.

Asist d.o.o obravnava vse osebne podatke, ki so mu dani na voljo med uporabo katere koli spletne strani v skladu z veljavnimi zakonskimi določbami – varstvo osebnih podatkov in razkrivanje informacij javnega značaja (v Sloveniji sta to Zakon o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) in Zakon o dostopu do informacij javnega značaja (Ur. l. RS, št. 51/2006-UPB2, 117/2006-ZDavP-2 )) − v veljavi v državi podjetja skupine Asist d.o.o.

S posredovanjem katerega koli vašega osebnega podatka po lastni svobodni volji se strinjate, da lahko Asist d.o.o hrani in obdeluje te podatke za namene in za obdobje, ki je potrebno za poslovanje.

 

Zbiranje osebnih podatkov

 

Dostop do informacij na spletni strani ni pogojen s posredovanjem vaših osebnih podatkov, vendar pa se lahko nekatere storitve uporabljajo samo, če so podani osebni podatki.

 

Asist d.o.o lahko zbira vaše osebne podatke za izvedbo različnih storitev, kot npr.:

 

 • prijava na delovno mesto,

 • zahteva po informacijah v zvezi s storitvijo za stranke v trgovini na drobno,

 • zaprosilo za kartice zvestobe,

 • naročnina na glasilo.

 

Vrste posredovanih osebnih podatkov, vključno z:

 

 • ime,

 • naslov,

 • e-poštni naslov,

 • telefonska številka.

 

V teh primerih vas Asist d.o.o preden shrani vaše osebne podatke, pouči o pravilih upravljanja podatkov in pridobi vaše predhodno soglasje za obdelavo podatkov. Soglasje lahko kadarkoli prekličete.

Asist d.o.o uporablja za izvedbo bančnih transakcij spletne storitve bank, in nikoli ne shranjuje bančnih informacij (številk računov, kreditnih kartic, itd.) na svojih spletnih strežnikih.

 

Poleg posredovanih informacij lahko Asist d.o.o zbira tudi podatke o času vašega obiska na spletni strani Asist d.o.o ali spletni aplikaciji s pomočjo svojih instrumentov za samodejno zbiranje podatkov (piškotki). Asist d.o.o bo začasno uporabljal naslednje avtomatsko generirane podatke − ne vsebujejo osebnih podatkov − za namene tehničnega delovanja spletne strani:

 • naslov internetnega protokola računalnika (IP-naslov),

 • domensko ime (URL)

 • dostop do podatkov,

 • datoteka v zvezi s povpraševanjem s strani stranke (tj., strani, ki si jih ogledujete, povezave, ki jih kliknete)

 • HTTP koda odgovora,

 • podatke o spletni strani, od koder se raziskuje,

 • količina bajtov, ki se uporablja med obiskom,

 • datum in trajanje obiska,

 • podatki o obiskanih straneh ali

 • vrsta in jezik v uporabi s strani brskalnika.

 

Če želite izvedeti več, preberite »Kako Asist d.o.o uporablja piškotke«.

 

Uporaba in prenos podatkov

 

V primeru, da Asist d.o.o namerava uporabiti podatke, ki ste jih posredovali za druge namene kot za namen prvotne hrambe podatkov, mora Asist d.o.o obvestiti posameznika in pridobiti njegovo predhodno soglasje, ki ga lahko kadarkoli prekliče.

 

Asist d.o.o ne bo posredoval nobenih osebnih podatkov kateri koli tretji osebi, razen če je tako posredovanje predvideno z zakonskimi določbami brez predhodnega soglasja posameznika, ki je posredoval podatke.

 

Asist d.o.o ima pravico uporabljati podatke in informacije, ki ste jih posredovali za spodaj navedene namene:

 

 • tržna raziskava, tržna analiza,

 • analiza navad uporabnikov,

 • zbiranje statističnih podatkov obiskovalcev,

 • organizacija brezplačnih nagradnih žrebanj in drugih iger na srečo,

 • zagotavljanje informacij o novih izdelkih in storitvah,

 • posredovanje informacij o aktivnostih,

 • upravljanje s pritožbami strank,

 • vodenje naročil.

 

Asist d.o.o mora obravnavati vse podatke o osebah, osebne podatke in podatke v zvezi s poslovnimi odnosi med Asist d.o.o in njegovimi strankami, partnerji in drugimi strankami kot zaupne podatke.

 

Varnost obdelave podatkov

 

Da bi preprečili nepooblaščeno uporabo osebnih podatkov, s katerimi upravlja Asist d.o.o, in da se prepreči zloraba teh podatkov, je naše podjetje sprejelo celovite tehnične in operativne varnostne ukrepe. Naši varnostni postopki so redno nadzorovati in so predmet stalnih tehnološkim izboljšav.

 

Informacije

 

Na vašo pisno zahtevo vas Asist d.o.o obvesti o ravnanju z vašimi osebnimi podatki.

Opozarjamo vas, da lahko dostopate do spletnih strani drugih podjetij in organizacij s spletne strani Asist d.o.o. Asist d.o.o ne prevzema odgovornosti niti za vsebino in točnost podatkov na teh spletnih straneh ali za varnost vaših podatkov. Priporočljivo je, da se v primeru uporabe takšnih spletnih strani poučite o politiki varstva podatkov s strani organizacije, ki objavlja z vaše strani obiskane spletne strani.

 

Kako Asist d.o.o uporablja piškotke

 

»Piškotek« je majhna podatkovna datoteka (datoteka podatkov, ki se izmenjujejo med strežnikom in stranko), ki se prenese s spletne strani na trdi disk vašega računalnika. Asist d.o.o oziroma njegovi ponudniki storitev pošljejo piškotke, ko brskate po naši spletni strani oziroma spletnih straneh, kjer se pojavijo naši oglasi, nakupujete, zahtevate ali prilagajate informacije ali se registrirate za nekatere storitve.

Asist d.o.o uporablja piškotke, da se informira o tem, če ste že kdaj obiskali našo spletno stran, in opredeli tiste funkcije/storitve, ki so lahko v vašem interesu. HTTP in »flash« piškotki (lokalni predmeti v skupni rabi) lahko izboljšajo izkušnjo uporabnika, saj se ohranijo želene informacije med obiskom naše spletne strani. Niti s pomočjo HTTP niti »flash« piškotkov (lokalni predmeti v skupni rabi) ni mogoče identificirati uporabnika.

Piškotki so običajno razvrščeni bodisi kot »začasni« piškotki ali »trajni« piškotki. Začasni piškotki (session cookies) ne ostanejo na vašem računalniku, ko zaprete brskalnik. Trajni oz. shranjeni piškotki (persistent cookies) ostanejo v računalniku, dokler jih ne izbrišete ali jim ne poteče veljavnost. Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke kot privzete, vendar običajno obstaja možnost zavračanja piškotkov oziroma selektivnega sprejemanja piškotkov s prilagoditvijo nastavitev v brskalniku. Če so piškotki izključeni, morda nekateri prikazi na naši spletni strani ne bodo na voljo ali nekatere spletne strani ne bodo pravilno prikazane.

 

Asist d.o.o uporablja naslednje piškotke:

 

Analitični piškotki (piškotki, ki jih uporabljajo različna analitična orodja)

Vsakič, ko obiščete spletno stran Asist d.o.o, programska oprema za spletno analizo ustvari anonimni piškotek, ki nam pove, če ste že kdaj prej obiskali spletno stran. Ta vrsta piškotka nam pomaga do informacij: koliko ljudi brska po spletni strani, od kod prihajajo in katere strani si ogledujejo. Te podatke uporabljamo za lastne namene ocenitve, v kolikšnem obsegu so spletne strani donosne, in v pomoč najti načine za njihovo izboljšanje. Namen analitičnih piškotkov je zgolj zbiranje statističnih podatkov in jih ni mogoče uporabiti za identifikacijo posameznikov.

 

Funkcijski piškotki

Nekaj piškotkov je v uporabi, da se hranijo vaše nastavitve za orodja in funkcije v uporabi pri obisku naše spletne strani. Na primer, če uporabljate naš virtualni kartični center, se aktivirajo piškotki, da prikličejo vaše podatke za registracijo. Ti piškotki ne zbirajo nobenih osebnih podatkov.

 

Geografsko ciljani piškotki

Uporabljamo geografsko ciljane piškotke, ki omogočajo, da se na zaslonu naložijo ustrezne vsebine glede na vašo regijo. Ti piškotki uporabljajo podatke iz vašega spletnega brskalnika, da se ugotovi, od kod dostopate.

 

Lahko onemogočim piškotke?

S spremembo pri nastavitvi spletnega brskalnika lahko podate nesoglasje za piškotke za vse spletne strani ali pa samo za določene spletne strani. Na spodnjih povezavah je več informacij, kako spremeniti nastavitve piškotkov za vsakega od najbolj uporabljenih brskalnikov. Informacije najdete tudi v meniju Pomoč za vaš brskalnik.

 Želim izbrisati vse piškotke, ki mi jih je shranila ta spletna stran.

Želite prejemati sveže novice o naših novih produktih in ponudbah v vaš poštni nabiralnik?