06.07.2017

Kako V2I komunikacija deluje na avtocesti – V2I Pametna avtocesta

Poglejte video, ki prikazuje delovanje V2I komunikacije na avtocesti.

V2I komunikacija (vehicle-to-infrastructure communication), ki jo v Asistu razvijamo v sklopu razvojno-raziskovalnega projekta V2I Pametna avtocesta, bo z medsebojno izmenjavo pomembnih varnostnih in operativnih informacij med vozili in infrastrukturo pripomogla k bolj varnim cestam, večji mobilnosti in okoljskim prihrankom v prometu. 

Kako točno potekajo procesi V2I komunikacije in kakšne so nekatere izmed funkcij, ki jih razvijamo za sistem V2I Pametna avtocesta, pa si poglejte v spodnjem videu: 

 

V2I komunikacija je dvosmerna komunikacija med (avto)cestno infrastrukturo in vozili, ki se dogaja v hipu. Vozniki dobijo informacije, ki so vezane na lokacijo vozila, v realnem času, kar pripomore k večji varnosti in pravočasni odzivnosti na nezgode na avtocestah.

V Asistu razvijamo V2I sistem na strani infrastrukture, saj verjamemo, da z brezhibno delujočo infrastrukturo lahko pomagamo k varnejšim in za uporabo prijetnejšim cestam. 

"Naložbo V2I Pametna Avtocesta sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj."

Želite prejemati sveže novice o naših novih produktih in ponudbah v vaš poštni nabiralnik?