15.03.2016

Izvedba LED obvestilne signalizacije, odsek Kozarje, Ljubljana

Za večjo varnost smo vgradili merilec hitrosti in dva znaka spremenljive vsebine, ki voznike opozorijo na preveliko hitrost in oster ovinek v levo.

Odprt znak spremenljive prometne signalizacije na razcepu Kozarje, Asist d.o.o.

V podjetju Asist smo po naročilu DARS-a na zahodni ljubljanski obveznici na območju razcepa Kozarje vgradili dva LED znaka spremenljive vsebine ter mikrovalovni detektor.

Znaki spremenljive vsebine z opozarjanjem voznikov na neprimerno hitrost zagotavljajo večjo varnost na cestah. Dobra vidnost znakov v vseh vremenskih pogojih je zagotovljena z visoko svetlečimi LED diodami.

Znaka pričneta opozorilno utripati le v primeru, ko je hitrost prihajajočih vozil višja od dovoljene. Na delu avtoceste, kjer sta vgrajena opozorilna znaka je hitrost omejena na 80 km/h. Mikrovalovni radarski detektor meri hitrosti mimo vozečih vozil. Izmerjene podatke obdela in posreduje na znake spremenljive vsebine, ki o prekoračitvi dovoljene hitrosti 80km/h in močnem levem ovinku obveščajo voznike, ki ne spoštujejo omejitve hitrosti na tem odseku. Prehitrim vozilom se na izvedeni LED signalizaciji izmenjujeta vsebini 80 in ovinek LEVO.

Želite prejemati sveže novice o naših novih produktih in ponudbah v vaš poštni nabiralnik?