24.09.2018

ASIST na svetovnem ITS kongresu v Kopenhagnu 2018

Ekipa Asist-a se je udeležila letošnjega 25-ega Svetovnega ITS kongresa, ki predstavlja vsakoletni vrhunec s področja ITS (Inteligentni Transportni Sistemi in Storitve), z namenom predstavitve širši strokovni javnosti uspešno zaključenega projekta V2I Pam

Asist na svetovnem ITS kongresu predstavlja projekt V2I Pametna avtocesta

Kongres je potekal med 17. in 21. septembrom 2018 v Kopenhagnu na Danskem. Z geslom "ITS – Quality of life", se je kongres osredotočil na uporabo inteligentnih transportnih sistemov za izboljšanje kakovosti življenja. Sam dogodek se je osredotočil na več tematik:

  • storitve mobilnosti – od transporta do mobilnosti,
  • ITS in okolje,
  • povezan in avtonomen promet,
  • prihodnost dostave blaga,
  • uporabnost satelitske tehnologije v prometu,
  • upravljanje prometnih omrežij.

Asist je na svojem razstavnem prostoru predstavil zaključen projekt V2I Pametna avtocesta - v sklopu katere smo razvili dvosmerno komunikacijo med vozili in infrastrukturo, potek projekta ter delujoče komponente projekta. Projekt V2I Pametna avtocesta je bil sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske Unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Projekt V2I Pametna avtocesta je bil prav tako predstavljen na kongresu v predavanju o Predoru Šentvid, kjer je potekala testna lokacija prvega pilotskega V2I testnega mesta v Sloveniji. Predstavitev je bila v eni izmed sekcij kongresa:˝Predavanja in predstavitve zadnjih dognanj s področja ITS˝. Kongresa se je udeležilo preko 10.000 kandidatov iz 96 držav. Organiziranih je bilo več kot 250 zasedanj z velikim številom vrhunskih predavateljev, vlad, zasebnih podjetij in akademikov.

Veseli in ponosni smo, da smo s predstavitvijo projekta, ki sodi med najnovejše dosežke na področju Inteligentnih Transportnih Sistemov, uspeli predstaviti naše podjetje Asist širši javnosti, hkrati pa prispevati k boljši prepoznavnosti Slovenije kot pomembni akterki na področju razvoja naprednih prometnih sistemov.

Povezani produkti
Želite prejemati sveže novice o naših novih produktih in ponudbah v vaš poštni nabiralnik?